Feestelijkheid met aandacht voor de toekomst

2 april 2022 – Op zaterdag 2 april was het zover. Het Lustrum Spouse Dinner ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van Tiffany Circle Nederland!

Een reden om te vieren en terug te blikken op de resultaten die tot nu toe geboekt zijn. Maar ook ons te verdiepen in het doel van Tiffany Circle: hulp bieden aan vrouwen die het nodig hebben.

Op een bijzondere locatie, het Singer museum in Laren kregen we een boeiende rondleiding door de nieuwe Nardinc vleugel. Daarna gaf Jan Tijmen Ninck Blok, Legal Advisor Humanitair Oorlogsrecht, een fascinerende uitleg over het conflict in Oekraïne en de complexe rol die het Rode Kruis als hulporganisatie hierin speelt. Volgens het neutraliteitsbeginsel geeft het Rode Kruis raad en faciliteert bij het verlenen van hulp aan vluchtelingen, veelal vrouwen en kinderen. Stof dat tot nadenken tijdens het diner. Dat diner kreeg nog een diepere dimensie door de aanwezigheid en kennis van Thea Hillhorst, hoogleraar Humanitarian Studies.

Kortom, een feestelijk moment van samenkomst, dat aanspoorde tot nadenken én vooruit kijken naar toekomstige projecten. Ook op 17 mei zullen er weer inspirerende sprekers klaar staan om ons te boeien met onderwerpen die ons zeer aan het hart liggen en die tot interessante discussies zullen leiden. Een goed begin van de komende 5 jaar!

Harma Donkers 11-04-2022