Kasjochies Utrecht

Stadsjochies Utrecht

Op woensdag 13 maart is een bijeenkomst georganiseerd in Kastaurant Stadsjochies te Utrecht, waar gewerkt wordt met de meest verse producten uit eigen kassen, volle grond, verticale tuin, kruidentuin en theetuin.
Sprekers tijdens deze bijeenkomst waren Marieke van den Berg en Vahideh Shemshad. Marieke is werkzaam bij het Rode Kruis als projectleider mensenhandel en vertelde over de grote hoeveelheid mensen die op dit moment op de vlucht is voor oorlog en geweld, voor rampen en om economische redenen. Met Marieke werd van gedachten gewisseld over mogelijke workshops die vluchtelingen kunnen helpen bij hun aankomst in Nederland. Vahideh Shemshad, relatiemanager bij het Rode Kruis, vertelde over haar ervaringen in vluchtelingenopvang in Nederland. Vahideh is op negenjarige leeftijd met haar moeder en 2 zusjes gevlucht en in de vluchtelingenopvang in Nederland geland. Na 2 jaar vonden moeder en dochters een eigen huis. Vahideh is blij met de kansen die zij hier heeft gekregen en benut, het gezin is goed geland en gelukkig hier. Voor Tiffany een unieke kans om uit eerste hand te horen welke uitdagingen de eerste jaren overwonnen moesten worden om een veilig thuis te kunnen verwerven en wat een vluchteling nodig heeft.

Een aantal leden gaf aan interesse te hebben in een bezoek aan een AZC. Wellicht kan hiervoor te zijner tijd een mogelijkheid gevonden worden.