Member Maggie nam plaats in het belpanel van Giro555

Maggie in belpanel Giro555

Op 15 februari 2023 was de landelijke actiedag van Giro555 voor de aardbeving in Turkije en Syrië. Onze member Maggie nam plaats in het belpanel. Lees hier haar ervaringen.

In het hoofdkantoor van het Rode Kruis in Den Haag waren 150 bel-plaatsen ingericht. De 2e shift begon om 19:00 uur en voordat het zover was werden we gebriefd over het hoe en wat (niet ingewikkeld). Gek genoeg, met al die 150 vrijwilligers samen, ging het echt kriebelen: we hadden allemaal zin om te beginnen! Hoe het ging?

Een voormalig MBO-docent die zelf al had gedoneerd belde maar even om z’n verhaal kwijt te kunnen: “Ik heb altijd les gegeven en die Turkse jongens zijn echt toppers, het is zo erg wat daar allemaal gebeurt, maar daar weet jij natuurlijk alles van.” (”ja, natuurlijk weet ik alles van”).

Tiener die belt in de hoop een BN-er aan de lijn te krijgen: “hallo met wie spreek ik?”
Ik: ”ik ben Maggie” …stilte….
Tiener: ”oh… je bent geen BN-er?” en dan een moeder op de achtergrond die influistert welk bedrag er toch maar gedoneerd zou worden.

Het was hartverwarmend hoe overwegend ouderen belden om hun laatste spaarcenten te doneren (“ik heb het zelf toch niet meer nodig”)

Ik: “Het rekeningnummer moet beginnen met NL en staat op uw bankpasje”
Zij: “oh het pasnummer ja dat is 2573, wilt u ook mijn pincode?”

Ondanks de ellende van de verwoestende aardbeving, was het vooral een enorm leuke en inspirerende avond. Ik ga het een volgende keer zeker weer doen!

Share