Hoe zet ik mijn Time, Talent en Treasure op een zo effectief mogelijke manier in? Hoe draag ik maximaal bij aan een betere wereld? Hoe benoem ik mijn prioriteiten voor filantropie en hoe kan ik onderzoeken of mijn keuzes inderdaad hebben bijgedragen aan een betere wereld?

Dat dit nog niet zo eenvoudig is, bewees Kellie Liket van de organisatie Effective Giving Nederland tijdens een interactieve avond in het Humanity House in Den Haag. We filosofeerden samen over malarianetten versus condooms, over “verdienen” versus “krijgen”, over “wat bewijst bewijs”? Een bijzondere avond met een interessant onderwerp, waarover je hier meer kan lezen. Een avond waarna ik weer dankbaar naar huis fietste. Dankbaar omdat wij met de Tiffany Circle de kans krijgen om onze Time, Talent en Treasure inderdaad zo effectief mogelijk in te zetten. Omdat wij zélf aan de oorsprong staat van de programma’s die wij steunen. Omdat we ieder onze eigen stempel kunnen drukken op wat wíj belangrijk vinden, binnen de missie van Tiffany Circle: het versterken van de zelfredzaamheid van de meest kansarme vrouwen in Nederland en daarbuiten. De zoektocht naar maximale effectiviteit is een continue leerschool, een reis waar we samen vol voor gaan. Wat een prachtig avontuur.