Bezoek World Press Photo onder begeleiding van Humberto Tan

28 juni 2018 – Onder begeleiding van Rode Kruis ambassadeur en fotograaf Humberto Tan hebben de Tiffany members en onze gasten een bezoek gebracht aan de World Press Photo tentoonstelling in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

Hij heeft ons geleerd hoe we naar foto’s kunnen kijken, de kleine details, de compositie, ruis en dat het verhaal erachter net zo belangrijk is. Wij bewaren een mooie herinnering aan de toelichting van Humberto op de prachtige, maar ook vaak schokkende foto’s.

Hulpverleners van het Rode Kruis én (foto)journalisten zijn veelal tegelijkertijd aanwezig bij noodsituaties en conflicten. Ze hebben elk hun eigen doelstellingen en prioriteiten. Dankzij de foto’s van journalisten en fotografen worden rampen en conflicten onder de aandacht gebracht van het grote publiek. Na afloop hebben we bij De Koninklijke Groote Industrieele Club geborreld en hadden we de  gelegenheid om uitgebreider te spreken met Humberto over zijn ervaringen. We waren onder de indruk van zijn bevlogenheid, niet alleen met fotografie, maar ook met het werk van het Rode Kruis en vonden het bijzonder dat hij zijn persoonlijke ervaringen zo uitgebreid met ons wilde delen.