Handen uit de mouwen voor project Kind & Ontbijt

Tiffany Circle. Members helpen bij het inpakken van ontbijttassen voor project Kind en Ontbijt

Eind november en begin december hebben members van Tiffany Circle de handen uit de mouwen gestoken. We hebben het Rode Kruis in Utrecht geholpen met het inpakken van ontbijttassen.


Onze financiële steun aan het project Kind & Ontbijt maakt het mogelijk noodhulp te bieden aan 110 gezinnen in Utrecht. In eerste instantie zijn dat gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd die in voedselnood zijn. Zij hebben wel hulp nodig, maar kunnen (nog) geen aanspraak maken op het huidige aanbod en andere bestaande initiatieven.

De ontbijttassen worden samengesteld, ingepakt en uitgedeeld door het Rode Kruis. In de 6 maanden waarin de hulp wordt verstrekt, wordt in samenwerking met verschillende samenwerkingspartners al vanaf de intake geïnventariseerd hoe een gezin daarna verder geholpen kan worden. Er wordt ook gekeken of (aanvullende) hulp nog nodig is, bijvoorbeeld van Sociaal Werk of schuldhulpverlening. Om de zelfstandigheid van de gezinnen verder aan te moedigen én zo nodig te begeleiden wordt na 3 maanden de overstap gemaakt van ontbijttas naar het verstrekken van een boodschappenkaart. Hulpvragers worden – als dat nodig is en niet eerder gedaan – overgedragen aan de betrokken maatschappelijke partner voor een duurzamere ondersteuning.

Op deze manier leveren de members van Tiffany Circle naast financiële steun ook time en talent, met als doel vrouwen in hun kracht te zetten en daarmee generaties, families en gemeenschappen te versterken.

Share