Tiffany Circle is een internationaal netwerk van vrouwen die zich samen inzetten voor de humanitaire missie van het Rode Kruis. De missie van Tiffany Circle in Nederland is om een duurzame verandering te realiseren in het leven van de meest kansarme vrouwen. Dit doen we door de vrouwen te helpen zelfredzamer te worden, zodat zij een eerste stap kunnen zetten uit de situatie van armoede en isolement, die vaak overgaat van generatie op generatie.

Door te investeren in de moeder, willen we deze spiraal van armoede en isolement voorgoed doorbreken. Een krachtige moeder is tenslotte beter in staat om voor zichzelf en haar kinderen te zorgen en om volwaardig te participeren in de samenleving. Daardoor hebben haar kinderen meer kans op een betere toekomst.

Onze doelstelling is om op basis van kennis en onderzoek en op ondernemende wijze een impact te realiseren voor kansarme vrouwen en kinderen die nu tussen wal en schip vallen. Voor het meten van de impact van onze projecten gebruiken wij de Theory of Change methodiek. Tiffany Circle investeert op dit moment in projecten in Nederland en Zambia.

Tiffany Circle is een netwerk vóór en dóór vrouwen. Lees hier hoe je member wordt.

Onze missie : 1 + 1 = 3

Wij geloven in de kracht van de vrouw. En door haar in haar kracht te zetten, versterken we generaties, families en gemeenschappen.  Vrouwen verkeren vaak in verschillende leefomstandigheden, maar spelen wel vrijwel altijd de zorgende rol: moeder, echtgenote, oma, collega, vriendin. Zij investeren zo’n 90% van hun inkomen aan haar gezin en familie in de vorm van onderwijs, gezondheid en voeding.

Studies₁ tonen aan dat wanneer vrouwen in hun kracht worden gezet, de hele samenleving profiteert. Gezonde en krachtige vrouwen hebben een positieve invloed op de ontwikkeling van kinderen en het gezin.

Participeren in Tiffany Circle betekent het inzetten van Time, Talent en Treasure. Leden van Tiffany Circle geven niet alleen geld, maar ook hun tijd en talent. Voor onze projecten én voor ons netwerk.

Internationaal netwerk

We beperken ons niet tot onze eigen Circle, maar maken deel uit van een sterk groeiend internationaal netwerk. De VS, Canada, Australië, Frankrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk hebben ook een Tiffany Circle.  Wereldwijd bestaat het netwerk uit meer dan 1000 betrokken en dynamische vrouwen die graag een verschil maken door niet alleen financieel bij te dragen aan de hulpverlening van het Rode Kruis, maar ook door tijd en talent te investeren in het netwerk én de projecten. Een verschil mét impact. We komen op regelmatige basis samen, wisselen ervaringen uit en bouwen sámen aan sterke gemeenschappen met sterke vrouwen. Dat doen we bijvoorbeeld jaarlijks bij de National Summit in Washington D.C., waar het internationale netwerk elkaar ontmoet en ervaringen deelt.

Rode Kruis: onlosmakelijk verbonden

Tiffany Circle is onlosmakelijk verbonden met het Rode Kruis. Leden zijn dan ook direct betrokken bij de hulpverlening van het Rode Kruis en krijgen de kans kennis op te doen over de uitdagingen binnen noodhulpverlening en de werkwijze van het Rode Kruis

Het Rode Kruis is een wereldwijd netwerk van meer dan 14 miljoen vrijwilligers in 192 landen. Daarmee is het Rode Kruis altijd ter plaatse. En door haar neutrale positie kan het Rode Kruis hulp blijven verlenen, óók in conflictgebieden. Lees meer informatie over het merk en het werk van Rode Kruis op www.rodekruis.nl.

Tiffany Circle: geschiedenis

Ons netwerk is vernoemd naar de glas-in-lood ramen die in 1917 zijn gemaakt door de beroemde Tiffany studio’s, voor het hoofdkantoor van het Amerikaanse Rode Kruis. De ramen zijn geschonken door Women’s Relief Corps of the North en de United  Daughters of the Confederacy of the South, als een blijk van waardering en hoop, aan het einde van de Amerikaanse burgeroorlog.

Beide organisaties gaven een donatie van $ 5.000,- om daarmee het werk van de vrouwen in de oorlog te eren. Het totaalbedrag van $ 10.000,- is het symbool gebleven, waarmee vrouwen over de hele wereld kunnen participeren in Tiffany Circle.

De vrouwen die zijn afgebeeld in de ramen staan voor hoop, waarheid, standvastigheid, genade en barmhartigheid. Ook leden van de Tiffany Circle staan voor deze waarden en zorgen ervoor dat mede dank zij hen het Rode Kruis in staat is om mensen over de hele wereld te helpen bij noodsituaties.

Ons bestuur

Het bestuur van de Tiffany Circle is gekozen voor de duur van 3 jaar en bestaat op dit moment uit:

Dorien ter Haar

Dorien ter Haar

Chair en Founding Member
Caroline van Lanschot

Caroline van Lanschot

Co-chair en Founding Member
Harma Donkers

Harma Donkers

Secretaris

Committee van aanbeveling

Reach out to Tiffany Circle’s board members

Dorien ten Haar

Dorien ten Haar

Chair and founding member

dorientenhaar@outlook.com
+31 (0)6 53 31 81 82

Dorien ten Haar

Dorien ten Haar

Chair and founding member

dorientenhaar@outlook.com
+31 (0)6 53 31 81 82

Dorien ten Haar

Dorien ten Haar

Chair and founding member

dorientenhaar@outlook.com
+31 (0)6 53 31 81 82

Comité van aanbeveling

Reach out to Tiffany Circle’s comite

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet

Ere-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis
Thea Hilhorst

Thea Hilhorst

Professor Humanitarian Aid and Reconstruction, International Institute of Social Studies, Erasmus University Rotterdam