Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Tiffany Circle: onze nieuwe leden, projecten, impactmetingen, bijeenkomsten en relevante artikelen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Rode-Kruis-project-Heldin

Deze heldhaftige vrouwen helpen mensen in nood

Stel je voor: je belandt in een noodsituatie waarbij iemand dringend jouw hulp nodig heeft. Iedere seconde telt. Blijf jij kalm en durf je direct te handelen? Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Update project Heldin 2023

Update project Heldin 2023

Heldin is een project dat al sinds de start in 2017 door Tiffany Circle wordt ondersteund. We hebben sindsdien zo’n 1500 vrouwen bereikt. In de vorige update schreven we al dat we het programma dit jaar wilden door ontwikkelen, gebaseerd op onderzoek en kennis over de deelnemers.

Tiffany Circle. Members helpen bij het inpakken van ontbijttassen voor project Kind en Ontbijt

Handen uit de mouwen voor project Kind&Ontbijt

Eind november en begin december hebben members van Tiffany Circle de handen uit de mouwen gestoken. We hebben het Rode Kruis in Utrecht geholpen met het inpakken van ontbijttassen.

Zambia project update 2023 Tiffany Circle

Update project Zambia 2023

Eerder dit jaar schreven we al het mooie nieuws dat Tiffany Circle het vervolgtraject ‘Moeder en Kindzorg’ in Zambia verder heeft ondersteund in 2023. De duurzaamheid van dit project past nog steeds heel mooi bij Tiffany Circle: het opleiden van Rode Kruis vrijwilligers om kennis over o.a. hygiëne over te dragen is een uiterst effectieve […]

Heldin testimonial van een deelneemster

Heldin: testimonial van een deelneemster

Özlem is vrijwilliger bij stichting Basmah Academy. Stichting Basmah Academy richt zich over het algemeen op vrouwen, in het bijzonder vrouwelijke migranten. Onlangs volgde Özlem de cursus Heldin. Lees hier over haar ervaring.

steun-aan-project-kind-en-ontbijt

Wij steunen een nieuw project: Kind & Ontbijt

Onlangs heeft Tiffany Circle toegezegd met een donatie bij te dragen aan het programma Kind & Ontbijt van het Rode Kruis in Utrecht. Door deze donatie helpen we 110 gezinnen in Utrecht met ontbijttassen, voor een periode van zes maanden.

SMAG bijeenkomst mannen en vrouwen

Update project Zambia 2023

Een kind op de wereld brengen zonder zorg in de buurt of schoon water. Onvoorstelbaar voor ons, maar realiteit in delen van Zambia. Het terugdringen van moedersterfte is één van de Sustainable Development Goals 2030 van de VN is*. Tiffany Circle draagt aan deze mooie doelstelling een effectief steentje bij.

Update Heldin 2.0

De cursus Heldin biedt sinds het begin van het jaar nog meer ontwikkelmogelijkheden voor de deelneemsters. Zij kunnen zich nu ook bekwamen in reanimatie en doorleren om zelf trainster of EHBO instructeur te worden. De eerste ervaringen zijn veelbelovend!

we-bee-haiti

Project WE-BEE: een update

In Haïti staat alles klaar om 14 vrouwen op te leiden tot imker. Het zorgvuldige selectieproces en het onderzoek naar de afzetmarkt zijn afgerond.

Heldinnen ontwikkelen zich verder

Supergoed nieuws! Tiffany Circle gaat in 2023 mogelijk maken dat Heldinnen zich verder kunnen ontwikkelen in Reanimatie en AED (Automatische Externe Defibrillator).

harma-donkers-secretaris

Even voorstellen: onze secretaris

Harma Donkers is door Marieke van Schaik, directeur van het Rode Kruis, benoemd tot secretaris van Tiffany Circle. Zij maakt per 1 juli 2022 deel uit van het bestuur. Harma is gekozen deze rol te vervullen vanwege haar motivatie, kennis en bijdrage aan de professionalisering van Tiffany Circle.

Hartverwarmend nieuws

De jonge vrouwen van het studentendispuut A.I.S.A. Aphrodite, van de Hotelschool The Hague, te Amsterdam vieren dit jaar hun tweede lustrum. Natuurlijk wordt dit gevierd met allerlei feestelijke activiteiten en een onderdeel hiervan betreft ook een veiling.

Internationale ontwikkelingen

Het zaadje werd geplant op het Internationale Tiffany Circle Forum in Genève in 2018. De leden van de Tiffany Circles uit de Verenigde Staten, Canada, Australië, Groot Brittannië en Nederland beleefden toen drie dagen vol inspiratie en leerzame sessies.

Tiffany Circle steunt het WE-BEE project in Haïti

Je hebt ongetwijfeld de beelden gezien van de natuurrampen in Haïti vorig jaar. Beelden om droevig van te worden. Gelukkig is er ook goed nieuws. In sommige gebieden zijn geen overstromingen geweest dankzij preventieve maatregelen die mogelijk zijn gemaakt door het Rode Kruis/Prinses Margriet Fonds. De impact van steun aan Haïti is enorm. Juist daarom […]

Project Heldin – update maart 2022

Maar liefst 850 vrouwen hebben tot nu toe deelgenomen aan de cursus Heldin. Tiffany Circle heeft als initiatiefneemster de landelijke opschaling mogelijk gemaakt. En nu ook de doorontwikkeling!

Project Zambia – update maart 2022

Hoera! Ons 3-jarig project in Zambia is bekroond met de opening van een nieuwe Mother Shelter in het dorp Sasu. De vrouwen in het district Petauke hebben nu toegang tot een veilige plek waar zij kunnen bevallen.

Benoeming ‘Member of Honor’ – Patricia van den Broek

Juli 2021 – Patricia van den Broek is door het Tiffany Circle bestuur benoemd tot ‘Member of Honor’. Patricia heeft deze titel gekregen vanwege haar buitengewone verdiensten voor het project Heldin.

NIEUW Project! Doorontwikkeling Heldin

Project Heldin is in 2017 in Amsterdam gelanceerd dankzij Tiffany Circle. Al snel volgden andere steden waaronder Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Vanuit deelneemsters, trainsters en andere betrokkenen ontstond de vraag naar een vervolg. Hoe mooi zou het zijn als de Heldinnen het ingeslagen pad, verder kunnen bewandelen?

Project Zambia – update mei 2021

Mei 2021 – Een plek dichtbij waar zwangere vrouwen de zorg ontvangen die zij nodig hebben. Waar zij in alle rust en reinheid hun kindje geboren kunnen laten worden. Voor ons westerlingen een vanzelfsprekendheid, voor vrouwen in Zambia lang niet altijd. Met tot gevolg een hoge moeder- en kindersterfte. Daar wilden wij verandering in brengen […]

Project Heldin – update mei 2021

Mei 2021 –  Project Heldin richt zich speciaal op vrouwen. Bij Heldin werken vrouwen aan hun weerbaarheid en zelfvertrouwen. Tijdens een interactieve cursus doen zij EHBO-kennis en vaardigheden op. Op deze manier zijn zij beter in staat te anticiperen en hulp kunnen en durven vragen in diverse (nood)situaties. Lees hier een nieuwe update!

Member aan het woord: een interview met Imke Smeets

juni 2020 – Via FaceTime vertelt Imke Smeets over haar inzet als vrijwilliger bij het Rode Kruis en over het internationaal netwerk van vrouwen dat onlosmakelijk aan het werk van het Rode Kruis verbonden is: Tiffany Circle. Een netwerk waar Imke trots deel van uitmaakt. Het Rode Kruis opende tijdens de coronaperiode een Hulplijn voor […]

Project Heldin – update

augustus 2020 –  Project Heldin laat precies zien waar Tiffany Circle voor staat. Door te investeren in de vrouw sterk je niet alleen haar, maar ook haar omgeving, haar kinderen en daarmee een hele generatie. Daarnaast staat Tiffany Circle  voor grote betrokkenheid van vrouwen, bij vrouwen.  Daarom zetten wij behalve treasure, ook time en talent […]

Project Zambia – update

augustus 2020 – Een aantal members van Tiffany Circle heeft in 2018 een indrukwekkende fieldtrip gemaakt naar het projectgebied in Zambia. De kennismaking met de medewerkers van het Zambiaanse Rode Kruis, de lokale bevolking en het gebied, schept een liefde voor het leven. Het weerzien tijdens de fieldcall begin juli met lokale Rode Kruisers; Zaitun, […]

Interview Heldin in weekblad Margriet

31 mei 2019 – Wij zijn trots! Ter ere van haar 80-jarige bestaan verscheen vorige week in Weekblad Margriet een mooi interview over Heldin, een van onze projecten. Rode Kruis ambassadeur Irene Moors interviewde een deelnemer en trainster van Heldin.

Project in Zambia van start

Mei 2019 – Na ons bezoek aan Zambia hebben we samen met het Zambiaanse Rode Kruis de projectdoelstellingen verder uitgewerkt. Wij zijn erg blij en trots dat op 1 april ons project in Petauke District, in het oosten van Zambia, van start is gegaan.

Rode Kruis: Schade door natuurrampen verdubbeld

31 oktober 2018 – 2017 was een van de kostbaarste jaren ooit wat natuurrampen betreft. Grote rampen in de Cariben en de VS zorgden voor een schade van meer dan 330 miljard dollar. De schade door natuurrampen is in de afgelopen tien jaar (1998 – 2017) bijna verdubbeld ten opzichte van de jaren ervoor.

We stand for the needy, no matter who they are or where they live

December 2018 – Het Zambiaanse Rode Kruis zal met ondersteuning van onze Tiffany Circle in 2019 een project opstarten in de Eastern Province. Na ons bezoek aan lopende projecten in de Western Province wordt nu gewerkt aan een baseline onderzoek en een projectplan.

Aandacht voor ongedocumenteerden met Break the Silence Disco

Zomer 2018 – Het Rode Kruis heeft afgelopen zomer verschillende festivals bezocht met de ”Break the Silence Disco”. Met deze stille disco werd aandacht gevraagd voor ongedocumenteerden in Nederland.

In gesprek met Thea Hilhorst

27 mei 2018 – Thea is een van de adviseurs van de Tiffany Circle. Zij is hoogleraar humanitaire hulp en wederopbouw aan het International Institute of Social Studies van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Wij gingen met haar in gesprek.

Rode Kruis onderzoekt gebruik blockchain in hulpverlening

19 januari 2018 – Het Rode Kruis onderzoekt de potentie van blockchain om hulpverlening te verbeteren. Daarmee wil het Rode Kruis een systeem met een digitale portemonnee ontwikkelen waarmee de organisatie sneller geld kan storen naar getroffenen in een rampgebied.

Marieke van Schaik nieuwe directeur Rode Kruis

14 mei 2018 – Het bestuur van het Rode Kruis heeft Marieke van Schaik (47) voorgedragen als nieuwe algemeen directeur. Zij volgt Gijs de Vries op, die zijn functie per 1 september neerlegt. 

Sint-Maarten weer opbouwen: waar laten we al dat orkaanafval?

20 februari 2018 – Herinner je je de beelden van Sint-Maarten nog? Na de komst van orkaan Irma lag het eiland vol met afgebroken bomen, lantaarnpalen, ruiten. Er lagen zelfs complete dakgevels op straat.

Cheque NIBC

Januari 2018 – Begin 2017 heeft Rob ten Heggeler afscheid genomen bij NIBC. Hij heeft zijn gasten gevraagd ter ere van zijn afscheid een schenking te doen aan Tiffany Circle. Met veel dankbaarheid aan Rob voor dit prachtige gebaar hebben wij een mooie cheque mogen ontvangen.

Leven in gedwongen isolement

2 december 2016 – Het Verwey Instituut heeft in opdracht van de Gemeente Amsterdam verkennend onderzoek uitgevoerd naar verborgen vrouwen. Het onderzoek schetst een beeld van de omvang en problematiek van verborgen vrouwen in Amsterdam.

Vrouwen en Oorlog

2 december 2016 – Vrouwen in conflictgebieden worden veelal nog gezien als “hulpeloze slachtoffers”.  Maar juist vrouwen in deze situatie komen vaak uit hun comfortzone en ontwikkelen competenties die ze zelf niet wisten in zich te hebben. Zij pakken de rol van zelfredzame, zorgzame vrouw die ondanks alles ervoor zorgt dat haar gezin te eten […]