Inspiratiebijeenkomst Heldin

27 november 2019 – Het project Heldin is een ware success-story binnen het Rode Kruis. Heldin is in 2017 opgestart in Amsterdam, waar al meer dan 420 kwetsbare vrouwen deze speciaal vormgegeven training volgden.

Dit jaar zijn ook in Utrecht en Rotterdam trainingen van start gegaan; Den Haag volgt begin 2020. Tijdens de training werken vrouwen aan hun weerbaarheid en zelfvertrouwen zodat ze kunnen en durven anticiperen bij diverse (nood)situaties.Een krachtige moeder is tenslotte beter in staat om voor zichzelf en haar kinderen te zorgen en om volwaardig te participeren in de samenleving.

De trainsters — allen vrijwilligers — zijn natuurlijk onmisbare schakels in het project. Zonder deze heldinnen zou Heldin er niet zijn! Eens per jaar komen ze samen om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Een uitgelezen kans voor de Tiffany Circle om hen ook uitgebreid in het zonnetje te zetten! Na de zeer inspirerende avond gingen de trainsters naar huis met een leuk en nuttig cadeau: het boek ‘De Roos van Leary’ van Bert van Dijk en Annelies Hustings. De Roos van Leary is één van de trainingsactiviteiten die tijdens het traject gebruikt wordt. Lees hier meer informatie over het Heldin project.