Internationale ontwikkelingen

Het zaadje werd geplant op het Internationale Tiffany Circle Forum in Genève in 2018. De leden van de Tiffany Circles uit de Verenigde Staten, Canada, Australië, Groot Brittannië en Nederland beleefden toen drie dagen vol inspiratie en leerzame sessies.

Het Forum was opgezet om een nog dieper inzicht te krijgen in het internationale werk van het Rode Kruis, met lezingen met titels als ‘Women and War’ en ‘Working to Meet the Needs of Women and Girls in Vulnerable Situations ‘. Voor velen was het een absoluut hoogtepunt in hun Tiffany Circle ‘carrière’.

Tijdens deze bijeenkomst ontstond het idee om als Tiffany Circles wereldwijd meer te gaan samen werken, en onszelf strakker te organiseren. De Tiffany Circle International Council (TCIC) was geboren. In de vier jaar sinds het begin van de TCIC hebben we veel bereikt: er zijn bijvoorbeeld internationale richtlijnen opgezet als houvast voor Tiffany Circles wereldwijd, een merk- en visuele identiteit is uitgewerkt en statistieken worden bijgehouden.

De nieuwste werkgroep binnen de TCIC is de Global Outreach Workgroup, met als doel hulp te bieden aan Rode Kruis organisaties in landen die een Tiffany Circle willen opzetten. Aangezien het bestaan en de voordelen van de Tiffany Circle nog niet bekend zijn bij alle Rode Kruis organisaties, houdt deze werkgroep veel (online) lezingen voor geïnteresseerde staf over de hele wereld. Verder helpen we stafleden met al hun vragen over de Tiffany Circle en helpen we hen met het leggen van contacten.

Het eerste land dat een nieuwe Tiffany Circle heeft opgezet, zelfs middenin de pandemie, was Zwitserland. Zij groeien als kool en hebben sinds februari 2021 al 20 leden mogen verwelkomen. Duitsland zet op dit moment de eerste stappen tot formatie van een nieuw Circle. Verder zijn we in gesprek met Nieuw Zeeland, Ierland, Singapore, Ghana enCosta Rica. We hopen binnenkort ook gesprekken aan te gaan met de Verenigde Arabische Emiraten. Al met al, mooie vooruitzichten voor het internationale netwerk van de Tiffany Circle!