Update project Heldin 2023

Update project Heldin 2023

Heldin is een project dat al sinds de start in 2017 door Tiffany Circle wordt ondersteund. We hebben sindsdien zo’n 1500 vrouwen bereikt. In de vorige update schreven we al dat we het programma dit jaar wilden door ontwikkelen, gebaseerd op onderzoek en kennis over de deelnemers.

Een meerderheid van de deelnemers gaf in 2022 aan dat zij wilden leren over reanimatie en het gebruik van een AED. Deze wens hebben we nu structureel in het programma verankerd. Alle deelnemers kunnen aansluiten bij een 4 uur durende reanimatie en AED les. Voor de vrouwen die daarna nóg meer willen leren en doen kijken we of we hen kunnen ondersteunen in het maken van een vervolgstap. Dit doen we door de vrouwen die dat ook echt willen, een vrijwilligersfunctie aan te bieden binnen het Rode Kruis, door te verwijzen naar een van onze partners om zich in te schrijven voor vrijwilligerswerk, aan een vervolgcursus deel te laten nemen en/of EHBO-instructeur te laten worden.

“Er was een groep moeders die alleen stond op het schoolplein, na de training kletsen ze met elkaar als ze wachten op de kinderen en spreken ze af om wat te drinken. Er is een Heldin die door de training het eindelijk aandurfde om haar opleidingspapieren in te vullen en haar opleiding te starten.” – aldus een contactpersoon van onze partnerorganisatie.

Het project Heldin is inmiddels in 9 districten uitgerold. Die groei is natuurlijk heel erg mooi, maar brengt ook de uitdaging met zich mee om voldoende coördinatoren en trainsters te vinden en te behouden. Daar blijven we ook volgend jaar aandacht aan geven. Ook gaan we kijken hoe we Heldin efficiënter kunnen uitrollen, zodat we meer vrouwen kunnen doorverwijzen. Mooi om te melden is dat er steeds meer interesse ontstaat bij de members van Tiffany Circle om trainster te worden.

Al met al zijn we tevreden over de ontwikkelingen van Heldin in 2023 en de cursus zelf wordt door deelneemsters met een prachtige 9,2 beoordeeld!

Share